Tesla draaide 121 miljoen dollar verlies in vierde kwartaal 2016

Tesla is wereldwijd bekend vanwege de ontwikkeling en productie van elektrische auto’s. De autoproducent loopt hierin voorop ten opzichte van de meeste concurrenten. Elektrisch rijden krijgt steeds meer aandacht en de populariteit van elektrische auto’s neemt toe. Desondanks heeft Tesla een slecht vierde kwartaal gedraaid in 2016. Het bedrijf is dat kwartaal opnieuw in de rode cijfers terecht gekomen. In kwartaal drie beleef het bedrijf nog uit de rode cijfers. Ondanks het verlies in het vierde kwartaal wist het bedrijf wel haar omzet aanzienlijk te vergroten ten opzichte van dezelfde periode in 2015. Dat kwam omdat er door dit bedrijf meer elektrische wagens werden verkocht.

Cijfers van Tesla
Het verlies van Tesla was meer dan 121 miljoen dollar, dit is omgerekend 115 miljoen euro. dit verlies is fors maar het is wel een lager verlies dan het verlies dat het bedrijf heeft geleden in de laatste drie maanden van 2015. In die periode kwam het verlies van het bedrijf nog uit op 320 miljoen dollar. Tesla is een bedrijf die regelmatig grote investeringen doet. Daardoor heeft het bedrijf vaak te maken met flinke verliezen. Door de investeringen gaat de omzet van het bedrijf wel omhoog. In het afgelopen kwartaal steeg de omzet met ongeveer  71 procent en kwam daardoor uit o[p ruim 1,7 miljard dollar.

Verwachtingen voor Tesla
In 2017 verwacht Tesla denkt in de eerste helft van het jaar opnieuw zo’n vijftigduizend wagens te kunnen verkopen. In de loop van 2017 hoopt Tesla haar nieuwe goedkopere Model 3 te kunnen introduceren op de markt. Niet alle marktkenners denken dat deze doelstelling haalbaar is. Ondanks dat gaat Tesla door met haar ambities. Het bedrijf legt bijvoorbeeld sterk de nadruk op duurzaamheid.