Tesla breekt records in 2017

Tesla is wereldwijd bekend als fabrikant van elektrische auto’s. Het bedrijf merkt een stijgende behoefte aan elektrische auto’s bij consumenten en bedrijven. Dit heeft er voor gezorgd dat Tesla in het eerste kwartaal van 2017 een recordverkoop had van ongeveer 25.000 auto’s. Dit aantal auto’s heeft Tesla in kwartaal één afgeleverd en betreft een aanloop naar de productie van het nieuwe Tesla Model 3 later dit jaar. De totale verkoop van Tesla overtrof de verwachtingen van analisten. Deze hadden namelijk verwacht dat het aantal leveringen van Tesla op 24.200 wagens zou uitkomen.

multimiljardair Elon Musk is de drijvende kracht achter Tesla. Hij heeft voor de eerste zes maanden van 2017 een beoogde doelstelling benoemd van 50.000 verkochte auto’s. Dit aantal auto’s moet worden afgeleverd door het Californische bedrijf. Doordat de verkoop van Tesla’s toeneemt worden ook eisen gesteld aan de productie. De productiecapaciteit van Tesla moet omhoog. Geen wonder dat ook op dit gebied een record is bereikt in het eerste kwartaal van 2017. In deze eerste drie maanden lag de productie van Tesla op 25.418 auto’s, dit is een nieuw productierecord voor Tesla.

Het Model 3 wat Tesla in juli op de markt wil gaan brengen is een goedkoper model dan de reeds bekende modellen. Daardoor wil Tesla haar markt verbreden en een Tesla binnen het bereik van consumenten brengen die minder geld te besteden hebben. Het Model 3 wordt vanwege het brede publiek ook in grotere aantallen geproduceerd. Model 3 wordt voor Tesla de eerste elektrische auto die in de massaproductie wordt genomen. Elon Musk heeft aangegeven dat hij in 2018 de productie van Tesla wil opvoeren tot een half miljoen wagens.