Tesla benoemd manager team zelfrijdsoftware autopilot in 2017

Tesla is een autofabrikant die vooral bekend is vanwege de ontwikkeling van luxe elektrische auto’s.  Het bedrijf is zeer ambitieus en heeft plannen om haar productie aanzienlijk op te voeren. Ook Nederland is in beeld als mogelijke productielocatie.  Het bedrijf is daarnaast actief bezig met het optimaliseren van haar zelfrijdsysteem. Dit is speciale software die het mogelijk maakt om de auto uit zichzelf te laten rijden op basis van sensoren.

Dit vereist speciale kennis en technologie. Tot begin 2017 had Tesla geen vaste topman aan het hoofd van de ontwikkeling en optimalisering van Autopilot. Jinnah Hosein deed de aansturing op dit gebied tegelijkertijd met het vervullen van de functie als hoofd van de softwaredivisie van ruimtebedrijf SpaceX.  Nu heeft Tesla besloten om specifiek iemand aan te stellen als manager voor Autopilot. Daarvoor heeft Tesla een hooggeplaatste software-ingenieur van Apple aangenomen. Deze topman gaat de ontwikkeling van de software voor Autopilot aansturen en monitoren.

Chris Lattner gaat binnen Tesla aan de slag als Vice President of Autopilot Software. Dit heeft Tesla in een blogbericht bekend gemaakt. Binnen Apple was Lattner verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de programmeertaal Swift. Deze programmeertal wordt gebruikt om apps voor onder andere iPhones te maken. Lattner was er tevens verantwoordelijk voor dat deze taal open source werd gemaakt. Daardoor kunnen anderen deze taal vrij gebruiken in hun eigen software. In totaal heeft Lattner 11 jaar bij Apple gewekt.