Technische vacatures in het middenkader moeilijk invulbaar in 2017

In de techniek ontstaan steeds meer vacatures nu de economie aantrekt. Deze vacatures zijn niet alleen op het uitvoerende niveau, ook in het middenkader ontstaan steeds meer vacatures.  Middenkaderfuncties zijn erg divers maar ook specialistisch. In het middenkader werken tekenaars, calculatoren, engineers en werkvoorbereiders. Dit zijn slechts een paar voorbeelden. Het middenkader in de techniek bevat veel verschillende soorten functies.

Grote en kleine bouwbedrijven

Grote bedrijven hebben voor elke specialistische taak een middenkadermedewerker. Kleine bedrijven kunnen dat echter niet veroorloven en maken daarom gebruik van bredere functieprofielen. Zo hebben grote bedrijven vaak inkopers in dienst, tekenaars en werkvoorbereiders. Kleine bedrijven combineren meerdere taken vaak in een functiegroep of functieprofiel. Zo zijn er werkvoorbereiders die ook als inkoper werken. Verder zijn er ook engineers die ook werken als tekenaar.

Middenkaderfuncties zijn divers

Middenkaderfuncties verschillen onderling sterk. Daarnaast zijn de middenkaderfuncties ook specialistisch. Een tekenaar in het ene bedrijf moet bijvoorbeeld ruime ervaring hebben met AutoCAD terwijl een tekenaar in een ander bedrijf ervaring moet hebben met Inventor of Solid Works. Calculatoren en inkopers werken vaak met verschillende ERP pakketten. Al deze factoren maken het moeilijk om vacatures in het middenkader in te vullen. Daarom staan vacatures in het middenkader verhoudingsgewijs lang open.

Technisch uitzendbureau

Uitzendbureaus die veel verstand hebben van de techniek worden door bouwbedrijven en installatiebedrijven dikwijls ingeschakeld om mee te helpen met zoeken naar ervaren middenkader werknrmers. Deze werknemers worden in de bouw ook wel UTA personeel genoemd. De letters UTA zijn een afkorting die staat voor uitvoerend,  technisch administratief. Vaak vormen werknemers die vallen onder UTA personeel ook de contactpersonen voor uitzendbureaus. Dit is vooral het geval bij kleinere bouwbedrijven en installatiebureaus.

Middenkaderpersoneel selecteren

Daar zijn de inkopers en werkvoorbereiders vaak de personen die vacatures bij uitzendbureaus uitzetten. Omdat het UTA personeel op kantoor werkt is de kans groot dat de kandidaten die door het uitzendbureau worden bemiddelt de toekomstige naaste collega’s worden van de contactpersonen die de vacatures hebben uitgezet. Dat zorgt er vaak voor dat uitvoerend technisch administratief personeel extra zorgvuldig wordt geselecteerd. Het invullen van middenkaderfuncties is daardoor nog moeilijker. Daarom staan er ook in 2017 veel technische middenkaderfuncties open.