Technische uitzendbureaus werven meer BBL-ers in 2019

In het komende jaar zullen steeds meer uitzendbureaus in de techniek nieuwe BBL-ers werven voor hun opdrachtgevers. Dat is een logisch gevolg van de ontwikkeling op de technische arbeidsmarkt. Er zijn namelijk steeds meer vacatures die worden opengezet in de techniek. Deze vacatures kunnen echter dikwijls niet worden ingevuld met het huidige aanbod aan personeel. Daarom zijn er nieuwe instromers nodig die doormiddel van een opleiding klaar worden gemaakt voor een loopbaan in de techniek. BBL is daarbij een uitstekend middel omdat in een BBL traject de combinatie wordt geboden tussen werken en leren. Een BBL-er leert namelijk in de praktijk bij een erkend leerbedrijf de vaardigheden aan voor een technische functie. Op het mbo opleidingsinstituut worden de theoretische aspecten aangeleerd. Meestal is een BBL-er 4 dagen aan het werk bij een erkend leerbedrijf en 1 dag op school aanwezig om de theorie door te nemen.

De meeste technische bedrijven merken dat het ook lastig is om BBL-ers aan te trekken. Daarom schakelen ze intermediairs in waaronder technische uitzendbureaus. Deze uitzendbureaus hebben ervaring in het zoeken naar technisch personeel. VCU uitzendbureaus weten daarbij ook effectief te selecteren op de veiligheidsrichtlijnen die vanuit het VCA worden vastgelegd. VCU uitzendbureaus en reguliere technische uitzendbureaus zetten vaak vacatures open vanuit meerdere opdrachtgevers die op zoek zijn naar BBL-ers. Daardoor neemt het aanbod aan vacatures op internet de komende tijd aanzienlijk toe. Uitzendbureaus vormen steeds vaker selectiebureaus op het gebied van BBL.

Dat komt omdat deze bureaus als intermediairs de juiste BBL kandidaten voor verschillende bedrijven moeten selecteren. Daarnaast worden uitzendbureaus ook steeds vaker loopbaanbegeleiders voor uitzendkrachten. Er worden opleidingen en trainingen aangeboden waaronder het VCA certificaat, NEN 3140, NEN 1010 en heftruck certificaten. Er worden verschillende trainingen aangeboden om er voor te zorgen dat de aankomende vakkrachten zo veilig en goed mogelijk aan de slag kunnen in een BBL traject. Omdat de komende jaren nog volop werk wordt verwacht in de techniek zijn al deze inspanningen niet voor niets maar juist een investering in de toekomst van technisch Nederland.