Technische arbeidsmarkt volop kansen in december 2022

In de maand december 2022 geeft de arbeidsmarkt in Nederland veel kansen aan technische werkzoekenden. Er is op de arbeidsmarkt een grote vraag naar technisch personeel dat blijkt onder andere uit het vacatureaanbod. Er staan veel vacatures open in de installatietechniek, elektrotechniek, elektronica, werktuigbouwkunde en mechatronica. De techniek is voortdurend in beweging. Daarom ontstaan er voortdurend nieuwe arbeidsplaatsen bij bedrijven.

Omdat technisch personeel heel schaars is op de arbeidsmarkt zijn steeds meer bedrijven bereid om personeel te ontwikkelen doormiddel van opleidingen en trainingen. Deze worden op kosten van bedrijven aangeboden. Dat maakt duidelijk dat bedrijven veel waarde hechten aan nieuwe instromers in de techniek. Ook uitzendbureaus investeren veel in technische nieuwkomers. Een voorbeeld hiervan is Technicum uitzendbureau. Dit uitzendbureau heeft met het Technicum ONE traject een grote bijdrage geleverd aan de instroom van nieuwe vakkrachten in de elektrotechniek, installatietechniek en mechatronica.

Wil je ook aan de slag in de techniek? Neem dan contact op via de knop BBL Technicum in de menubalk. Dan kom je in een digitale omgeving waarin je alle informatie kunt vinden over Technicum ONE en het BBL programma van Technicum. Dit kan een mooie eerste stap zijn in een loopbaan in de techniek.