Technisch werken wenst iedereen een gezond en voorspoedig 2022

Technischwerken.nl wenst al haar volgers en bezoekers een gezond en voorspoedig 2022. Het afgelopen jaar was een zeer succesvol jaar voor veel bedrijven en werknemers in de techniek. De ontwikkelingen op de technische arbeidsmarkt werden positiever naarmate de coronacrisis grotendeels werd overwonnen. Hoewel aan het einde van 2021 bleek dat er nog steeds nieuwe varianten ontstaan is er veel meer vertrouwen in de kracht om het virus te verslaan. Bedrijven in de techniek draaien goed. Of het nu gaat om bedrijven die in de installatietechniek actief zijn of om bedrijven in de elektrotechniek of werktuigbouwkunde, elk bedrijf in Nederland kon het afgelopen jaar rekenen op een toestroom in het aantal vacatures.

Technische uitzendbureaus

Deze vacatures werden onder andere gedeeld met technische uitzendbureaus in Nederland waaronder Technicum uitzendbureau. Geen wonder dat veel uitzendorganisaties in de techniek te maken hebben gekregen met een groei in het aantal uitzenduren. Het tekort aan beschikbaar technisch personeel nam het afgelopen jaar toe en is meteen ook een van de grootste uitdagingen voor het komende jaar. Veel bedrijven en uitzendbureaus investeren in de ontwikkeling van ‘nieuwe’ vakkrachten voor de techniek. Daar zijn natuurlijk opleidingen en trainingen voor nodig. Dit opleidingsaanbod en trainingsaanbod is in de praktijk steeds beter afgestemd op wat bedrijven vragen van sollicitanten. De waarde van een technische opleiding wordt groter op de arbeidsmarkt en ook de verdiensten van technische medewerkers gaan omhoog in 2022. Dat is goed nieuws. De techniek wordt als sector meer gewaardeerd.

Verduurzaming en techniek gaan samen

Technischwerken.nl staat midden in deze ontwikkelingen en dat maakt deze website interessant om te volgen als je wat met techniek, de arbeidsmarkt, economie of een samenspel van deze onderwerpen hebt. Bovendien is Technischwerken.nl ook sterk gericht op de verduurzaming van Nederland. Verduurzaming kan namelijk niet plaatsvinden zonder een goed beleid en daar vormt de techniek een belangrijk onderdeel van. Denk maar eens aan alle bedrijven in de elektrotechniek, installatietechniek en in de bouw die zich bezig houden met duurzame energievoorziening maar ook met isoleren en het gebruiken en hergebruiken van duurzame materialen. De techniek is altijd in beweging en wordt steeds waardevoller. De werknemers in de techniek worden ook waardevoller voor de verduurzaming. Zo groeit de Nederlandse samenleving naar een duurzame technische maatschappij waarbij mensen steeds vaker in staat zijn om met hun eigen installaties energie op te wekken, te gebruiken en zelfs te verkopen.

Samenwerking met Technicum

Zonder gekwalificeerd personeel kan dit proces echter niet goed plaatsvinden. Technischwerken.nl heeft dat goed voor ogen en heeft daarom een samenwerking met Technicum uitzendbureau. De knoppen Technicum vacatures en Technicum BBL sturen bezoekers door naar specifieke onderdelen van de Technicum website. Daarmee kun je meer inzicht krijgen in de mogelijkheden die jij hebt om jezelf te ontwikkelen tot vakkracht in de techniek of om een andere uitdagende baan te vinden bij jou in de buurt in jouw specifieke vakgebied. Samen gaan we voor een succesvol technisch 2022.