Technisch werken update februari 2014

Technisch Werken heeft een update gehad aan het einde van de maand februari in 2014. Deze update is gericht op de lay-out van de website. Aan de bovenzijde van de website is een nieuwe foto toegevoegd die van betere kwaliteit is dan de oude foto die op de website werd gebruikt. Daarnaast is ook de zoekbalk aangepast zodat deze beter wordt getoond op de tablet en i-pad. Deze aanpassingen zorgen er voor dat de website Technisch  Werken overzichtelijker is voor de bezoekers.

De zoekbalk vormt een belangrijk onderdeel van de website. Doormiddel van de zoekbalk kan informatie worden gezocht over onderwerpen uit de techniek, arbeidsmarkt en opleidingen. Deze onderwerpen zijn daarnaast terug te vinden in de kennisbank op de website. Deze kennisbank is vermeld in een knop op de menubalk aan de bovenkant van de website.

Foto op de website Technisch Werken
De foto op de website toont een lasrobot die onderdelen last van de carrosserie van een auto. Hierin komen verschillende technische deelgebieden samen, daarom is deze foto geschikt voor een website waarin diverse technische onderwerpen aan de orde komen. In een lasrobot komen lastechniek en robotica samen. Eveneens komt mechatronica aan de orde. Dit is een verzamelgebied van elektronica en mechanica. Al deze aspecten vallen onder de werktuigbouwkunde en de werktuigbouwkunde valt vervolgens weer onder de metaaltechniek.

Een lasrobot die wordt toegepast in de auto-industrie is daarnaast een voorbeeld van mechanisering en automatisering van productieprocessen. De auto-industrie is één van de branches in de techniek waarin verschillende innovaties worden doorgevoerd. Deze innovaties zijn niet alleen technisch, ze zijn ook organisatorisch en bedrijfskundig. Lean manufacturing deed zijn intrede in de auto-industrie bij Toyota. Inmiddels wordt Lean manufacturing ook in andere industrieën toegepast ter optimalisering van bedrijfsprocessen en productieprocessen. In de foto op de website van Technisch Werken komen dus verschillende aspecten van de techniek samen.

Toekomst van Technisch Werken
De website Technisch Werken blijft groeien. De inhoud van de website neemt dagelijks toe doordat regelmatig nieuwe nieuwsberichten worden gepubliceerd. Daarnaast worden ook regelmatig nieuwe teksten over de techniek en opleidingen geplaatst. De positie van Technisch Werken als kennisbaken op internet wordt belangrijker. Dit blijkt ook uit het toenemende aantal bezoekers op de website. In de maand januari van 2014 was het gemiddelde aantal bezoekers per week nog ongeveer 1500. De maand februari laat een stijging zien in het aantal bezoekers. Het gemiddelde aantal bezoekers is gestegen tot bijna 2000 per week.

Technisch Werken zal ook de komende maanden blijven groeien. De inhoud van de website zal blijven toenemen. Daarnaast zullen er nog regelmatig nieuwe updates volgen waardoor de website nog overzichtelijker en gebruiksvriendelijker wordt.