Technisch Werken in februari 2016 gemiddeld boven 1000 bezoekers per dag

In januari 2016 maakte de website Technischwerken.nl een behoorlijke groei door in bezoekers. Het gemiddelde aantal bezoekers kwam boven de 800. In februari zette de stijgende trend in bezoekersaantallen door en kwam de website voor het eerst op 1000 bezoekers. Dit gebeurde op 16 februari, maar daar bleef het niet bij. Na die datum groeide het aantal bezoekers al snel door naar 1100 en 1200 op een gemiddelde werkdag.

Waarom stijgt het bezoekersaantal?
Het stijgende aantal bezoekers op Technischwerken.nl heeft verschillende oorzaken. Allereerst wordt op deze website regelmatig nieuwe informatie gepubliceerd. Dit kan een nieuwsbericht zijn maar ook een tekst over bijvoorbeeld de techniek, arbeidsmarkt en duurzaamheid. Deze teksten worden geplaatst in de kennisbank van de website. De kennisbank is opgericht om technische kennis te verspreiden.

Als spoedig werd duidelijk dat alleen techniek te beperkt was. De arbeidsmarkt werd als begrip in verschillende facetten opgedeeld zodat er nieuwe categorie├źn ontstonden in de kennisbank. Mensen die Technischwerken.nl bezoeken krijgen niet alleen informatie over techniek maar ook over werken en alles wat daarmee samenhangt. Hierbij kan men denken aan opleiding, solliciteren, arbeidsvoorwaarden en arbeidsrecht. Daarom zijn voor deze onderwerpen specifieke gedeeltes op de kennisbank van de website gemaakt.

Werk in techniek
Het lijkt er op dat er meer werkgelegenheid ontstaat in de techniek aan het begin van 2016. De bouwsector trok in 2015 al flink aan. Nu volgen alle sectoren die daaraan verbonden zijn zoals de installatiebranche maar ook bedrijven waar onderdelen voor de bouw prefab worden gemaakt. Ook in de civiele techniek ontstaat meer werkgelegenheid. De werktuigbouwkunde volgt op een bepaalde afstand maar ook in die sector trekt de werkgelegenheid aan. Dit houdt in dat ook meer mensen informatie over deze sectoren gaan zoeken op internet. Ook in dat geval zullen ze vaak op Technischwerken.nl uitkomen. Op deze website komt namelijk de techniek en de arbeidsmarkt samen.