Technisch Werken eind april 2016

Het gaat goed met de technische arbeidsmarkt in 2016. De bouwbedrijven in Nederland krijgen meer opdrachten en hun toeleveranciers merken dit uiteraard ook. Installatiebedrijven en stukadoors die ook actief zijn op de bouw krijgen het eveneens drukker. In tegenstelling tot 2015 gaat het nu ook beter met de werktuigbouw.  Er is meer werk voor lassers,  constructiebankwerkers, verspaners en plaatwerkers. Vanuit de industrie stijgt de vraag naar onderhoudsmonteurs. Technische uitzendbureau’s merken een stijging in het aantal vacatures dat wordt uitgezet door bedrijven.  Er worden meer uitzendkrachten aan een baan geholpen in de techniek en op de bouw.

Website Technisch Werken

Dat de techniek meer aandacht krijgt in 2016 blijkt ook uit de ontwikkelingen omtrent de website Technisch Werken. Inmiddels is deze website behoorlijk gegroeid.  Er staan bijna 2000 artikelen online. Ruim de helft daarvan bestaat iit nieuws over de techniek en arbeidsmarkt.  Het overige deel is echter de kennisbank die steeds groter wordt. Er staan steeds meer artikelen op over de techniek,  management,  duurzaamheid,  arbeidsvoorwaarden en zo voort. Dat er veel behoefte is aan deze informatie blijkt uit het toenemende aantal bezoekers.

Bezoekers website Technisch Werken

Aan het begin van 2016 kwam het aantal bezoekers van Technisch Werken nog op rond de 1000 per werkdag. Dit aantal is echter aanzienlijk gegroeid.  In april werdeen bezoekersrecord gehaald van 1555 op een werkdag. Hieruit blijkt niet alleen dat de website goed gevonden wordt in Google,  er blijkt ook uit dat er meer vraag is naar informatie over de techniek en de arbeidsmarkt. De werkgelegenheid in de techniek trekt aan daardoor is er ook meer interesse in de techniek en zoekt men naar meer informatie over onderwerpen in de techniek.