Technisch uitzendbureau in maart 2017

Technische uitzendbureaus hebben in maart 2017 een aantal flinke uitdagingen ten opzichte van de arbeidsmarkt. De vraag naar personeel in de bouw blijft toenemen. Vooral nu het weer gunstig is en het bouwklimaat goed is worden er meer bouwprojecten gestart. Er komen er steeds meer vacatures in verschillende bouwsectoren open te staan. De vraag naar timmermannen is groot en ook de vraag naar ervaren installatiemonteurs en elektromonteurs is groot.  Veel aannemers en onderaannemers zetten vacatures voor bouwpersoneel op hun websites daarnaast worden de vacatures ook op vacaturebanken geplaatst.

Vacatures bij uitzendbureaus

Daar blijft het vaak niet bij, veel vacatures voor bouwpersoneel worden ook bij technische uitzendbureaus uitgezet. Deze uitzendbureaus zijn dikwijls gespecialiseerd in de techniek en kunnen daardoor hun opdrachtgevers goed ondersteunen met het vinden van geschikt personeel. Toch merken ook deze gespecialiseerde intermediairs dat het steeds moeilijker wordt om geschikt technisch personeel te vinden. Het aanbod van goede technische vakkrachten op de arbeidsmarkt neemt af.

Uitzendmarkt onder druk

Sommige uitzendbureaus proberen zelfs uitzendkrachten van concurrerende uitzendbureaus weg te halen met een aantrekkelijk loon of andere arbeidsvoorwaarden.  Dat lost natuurlijk geen problemen op maar veroorzaakt juist bij andere technisch bedrijven problemen met betrekking tot de personeelsbezetting. De bouw komt door het te kort aan ervaren personeel onder druk te staan. Bouwprojecten moeten binnen de gestelde deadline worden gebouwd maar door een te kort aan ervaren technische personeelsleden kunnen deadlines in gevaar komen.  Uitzendbureaus kunnen deze druk van hun opdrachtgevers ook ervaren en moeten nog creatiever aan de slag met vacatures. De juiste werknemers moeten op de juiste vacatures worden geplaatst.

Uitzendkrachten op de bouw

Een uitzendbureau moet er voor waken om te ervaren personeel op te lage technische vacatures in te zetten. Als dat gebeurd raakt personeel ongemotiveerd en dat komt projecten niet ten goede.  Bovendien kunnen bouwbedrijven de expertise van ervaren krachten veel beter benutten in zwaardere technische functies met meer uitdaging en verantwoordelijkheden. Uitzendbureaus spelen een cruciale rol in de bemiddeling en bemanning van vacatures in de bouw ook in maart 2017.