Technisch detacheerder levert 5 procent aan beurswaarde in op 14 augustus 2018

Er vindt behoorlijk wat turbulentie plaats op de Europese beurs. Dat heeft mede te maken met de Turkse lira die een behoorlijke klap heeft gekregen. Daarnaast zijn er verschillende bedrijven Europa die de nadelige gevolgen merken van de handelsspanning tussen Amerika en de rest van de wereld. Bedrijven die afhankelijk zijn van Amerika en de Amerikaanse markt voelen zich kwetsbaar en beleggers reageren op deze gevoelens in de markt.

Op het Beursplein werden detacheerder Brunel en technologiegroep TKH gevolgd. Deze organisaties kwamen dinsdag 14 augustus 2018 met cijfers. TKH was koploper in de Midkap. Het bedrijf had een winst van 2,5 procent weten te behalen. In de eerste helft van het haar wist TKH een forse groei te realiseren. In 2018 zal de winst van TKH naar eigen zeggen beduidend hoger uitvallen dan vorig jaar. Detacheerder Brunel liet echter minder gunstige cijfers zien. Dit bedrijf zakte met vijf procent. De winstverwachting van detacheerder Brunel wordt voor 2018 niet heel hoog.

Dat is op zich bijzonder want Brunel detacheert onder andere technisch personeel. Juist in de techniek gaat het goed met de werkgelegenheid. Er zijn veel technische vacatures die open staan in de installatietechniek, elektrotechniek, mechatronica en werktuigbouwkunde. Desondanks lijkt Brunel hier niet het verschil te kunnen maken. Natuurlijk is de concurrentie in de techniek groot onder detacheerders en uitzendorganisaties. Bovendien is het aanbod aan personeel steeds meer aan het slinken. Een beperkt aanbod aan technisch personeel kan een groot probleem worden voor technische uitzendbureaus en detacheringsbureaus in 2018.