Technicum zoekt verspaners vanaf juli 2020

Technicum uitzendbureau is een bekend technisch uitzendbureau met een afdeling werktuigbouwkunde. Vanuit deze afdeling worden flexibele arbeidskrachten bemiddelt richting verschillende bedrijven in de metaaltechniek. Technicum heeft op dit moment honderden technische arbeidskrachten in dienst waaronder een aantal verspaners. Er worden ook in 2020 nog steeds verspaners gezocht op de arbeidsmarkt. Het blijkt bijzonder moeilijk om vacatures voor verspaners in te vullen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om functies zoals draaier en frezer.

Ervaring is vaak vereist

Het lastige aspect van deze functies zit met name in de ervaring van werkzoekenden op de arbeidsmarkt. Er zijn wel verspaners beschikbaar of mensen die wel eens hebben gedraaid of gefreesd maar voor veel bedrijven is dat niet voldoende. Draaien en frezen is heel specifiek werk. Dit werk kan worden uitgevoerd met een computergestuurde machine zoals met een CNC draaibank, CNC freesbank of een CNC bewerkingscentrum. Daarnaast kan het werk ook worden uitgevoerd met conventionele machines waarbij de verspaner zelf volledig de machines doormiddel van hendels en wielen moet instellen in plaats van te programmeren.

CNC of conventioneel verspanen

Als programmeren wel aan de orde komt doormiddel van CNC dan is er nog een kans dat men alleen met eenvoudige Teachinn programma’s heeft gewerkt of programma’s niet zelf heeft geschreven maar heeft opgehaald uit het systeem. Het daadwerkelijk programmeren met G-codes en ISO programmering is iets wat niet elke verspaner heeft gedaan. Dit wordt echter door veel bedrijven wel gevraagd. Om die reden blijven vele vacatures voor verspaners open staan op internet. Technische uitzendbureaus publiceren de vacatures ook op hun websites in de hoop geschikte kandidaten te treffen. Dat blijkt echter niet eenvoudig. Technicum uitzendbureau zoekt echter verspaners op alle niveaus van BBL-ers, instromers tot ervaren krachten in de CNC programmering. Ben je benieuwd naar het vacatureaanbod? Klik op de knop vacatures Technicum om het vacatureaanbod bij jou in de buurt te zien voor verspaners.