Technicum zoekt technisch personeel vanaf 15 augustus 2022

Het technische uitzendbureau Technicum is op zoek naar technisch personeel! Via opdrachtgevers heeft Technicum een groot aantal vacatures ontvangen in de techniek. Het gaat hierbij om vacatures in de installatietechniek, elektrotechniek, metaaltechniek en telecom. Met name in de installatietechniek staan veel vacatures open. Deze ontwikkeling heeft vooral te maken met de verduurzaming in Nederland. Verwarmingsinstallaties worden gemoderniseerd en vervangen voor warmtepompen en andere oplossingen. Het is echter nog onduidelijk welke technologische ontwikkelingen Nederland de komende tijd door gaat maken. In feite hebben alle technologische ontwikkelingen die gaan plaatsvinden een effect op de arbeidsmarkt.

Als er bijvoorbeeld minder wordt geproduceerd door fabrieken dan neemt de vraag naar operators en onderhoudsmonteurs vaak ook een beetje af. Als er echter meer vraag is naar transportmiddelen en nieuwe machines dan is de kans groot dat er meer carrosseriebouwers worden gevraagd en machinebouwers. Mensen met een mechatronicaopleiding worden dan nog meer gezocht op de arbeidsmarkt. Technicum houdt de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in de gaten. Deze informatie gebruikt Technicum om nieuw personeel op te leiden voor vacatures op de arbeidsmarkt. Hoe meer ervaring iemand heeft in de techniek hoe groter de kans op een baan maar niet iedereen heeft dit voorrecht. Om die reden heeft Technicum een grote focus op het opleiden en ontwikkelen van aankomende vakkrachten. Het gaat hierbij om met name om specifieke BBL trajecten in bepaalde functiegroepen zoals de installatietechniek, elektrotechniek, mechatronica maar ook constructiebankwerken en lassen.

Ook wanneer je weinig ervaring hebt in de techniek kun je bij Technicum uitzendbureau terecht voor vragen over werk en persoonlijke ontwikkeling. Technicum heeft vestigingen door heel Nederland. Daardoor is er bijna altijd een vestiging bij jou in de buurt. Via de knop vacatures Technicum kun je met een Technicumvestiging bij jou in de buurt contact opnemen. Heb je meer interesse in de mogelijkheden om BBL te volgen dan kun je op de knop BBL Technicum klikken.