Technicum zoekt middenkaderpersoneel vanaf 1 december 2022

Technicum uitzendbureau is op zoek naar middenkaderpersoneel in de techniek. De afgelopen maanden heeft Technicum dor heel Nederland verschillende vacatures ontvangen voor werkvoorbereiders, tekenaars, calculators, constructeurs en engineers. Deze functies zijn over het algemeen op HBO niveau maar steeds meer bedrijven staan ook open voor een kandidaat met een mbo opleiding in het middenkader zoals de opleiding mbo middenkaderengineering. Een groot aantal bedrijven staat eveneens open voor mensen die het vak nog moeten leren. Dat zorgt er voor dat veel sollicitanten de kans krijgen op een sollicitatiegesprek bij het bedrijf. Motivatie is van groot belang evenals een technisch inzicht.

De middenkaderfuncties hebben een diverse functie-inhoud. Zo zijn er middenkaderfuncties die in feite een combinatie zijn van verschillende functies. Hierbij kun je denken aan de functie tekenaar werkvoorbereider of de functie werkvoorbereider calculator. Deze functies zijn vooral bij de midden-en kleinbedrijven aanwezig omdat binnen die bedrijven mensen ook op kantoor allrounder worden ingezet. In de grotere bedrijven in de metaaltechniek en installatietechniek zijn de middenkaderfuncties vaak meer opgedeeld. Dat betekent dat men bij die bedrijven vaak alleen de rol van werkvoorbereider of tekenaar uitoefent. Dat maakt dat die functieprofielen veel statischer zijn.

Ben je op zoek naar een baan in het middenkader? Of heb je loopbaanvragen over middenkaderfuncties? Dan kun je contact opnemen met Technicum. Via de knop vacatures in de menubalk kun je in contact komen met een Technicumvestiging bij jou in de buurt.