Technicum zoekt lassers in heel Nederland vanaf 29 december 2021

Technicum uitzendbureau is op zoek naar ervaren en beginnende lassers. Er is namelijk veel werk voor lassers in 2022. Het afgelopen jaar is het aantal vacatures voor lassers steeds verder opgelopen. Bedrijven die al vacatures open hadden staan voor lassers zijn er achter gekomen dat er maar weinig reacties zijn binnen gekomen. De vraag naar lassers is veel groter dan het aanbod aan lassers. Het vakgebied lassen is een breed begrip. Er zijn namelijk verschillende lastechnieken. Over het algemeen staan er veel vacatures open voor MIG/MAG lassers maar ook TIG lassers worden veel gevraagd op de technische arbeidsmarkt. Het verschil in deze lasprocessen is voor elke ervaren lasser wel duidelijk. MAG lassen wordt vooral gebruikt in de staalconstructie terwijl TIG en MIG worden gebruikt voor aluminium, RVS en metaallegeringen die onder NON-ferro vallen.

Opleiding en ontwikkeling van lassers

Door de enorme vraag naar lassers zijn steeds meer mensen bereid om een opleiding of cursus te volgen in de lastechniek. Ben jij jezelf ook aan het oriënteren op een functie in de lastechniek dan is het goed dat je jezelf goed laat adviseren. Technicum heeft veel verstand van de ontwikkelingen die plaatsvinden op de technische arbeidsmarkt. Dat komt omdat Technicum veel in contact staat met metaalbedrijven door heel Nederland. Verder heeft Technicum contact met scholen, opleidingsinstituten en natuurlijk werknemers en werkzoekenden in de techniek. Daardoor weet Technicum precies waar behoefte aan is.

Technicum en lassers

Kortom welke lastechnieken worden veel gevraagd? Welke lasopleiding kun je het beste volgen? Allemaal vragen die je kunt stellen als je op zoek bent naar een nieuwe loopbaan als lasser. Wil je meer weten? Klik op de knop vacatures Technicum in de menubalk als je meer wilt weten over het werkaanbod van Technicum voor lassers. Wil je meer weten over opleidingsmogelijkheden voor lassers dan kun je klikken op de knop BBL Technicum. Deze knop staat ook in de menubalk.