Technicum zoekt intern personeel vanaf 1 februari 2022

Technicum uitzendbureau groeit. De vraag naar technisch personeel neemt toe in Nederland en dat merken technische uitzendbureaus vrijwel direct. Als de arbeidsmarkt in beweging is worden over het algemeen eerst flexibele personeelsleden aangenomen. Dat is ook in 2021 merkbaar geweest en 2022 gaat precies dezelfde kant op. Welke kan dat is? Eigenlijk kun je wel stellen dat de lijn recht naar boven gaat in het aantal vacatures. Het aantal beschikbare kandidaten schiet echter nog niet omhoog. Daarom hebben veel technische uitzendbureaus een uitdaging: waar vind je technisch personeel in 2022 op deze krappe arbeidsmarkt? Werk aan de winkel dus voor recruiters van uitzendorganisaties in de techniek.

Verschillende interne functies

Bij uitzendbureaus zoals Technicum werken eigenlijk geen intercedenten alleen als recruiter. Je doet bij Technicum alles. Je werft, selecteert en bemiddelt technisch personeel. Daarom heb je contact met klanten maar ook met werkzoekenden. Verder ben je ook in contact met leveranciers van gereedschap en werkkleding. Omdat Technicum veel waarde hecht aan opleidingen voor technisch personeel hebben de consultants van Technicum ook voortdurend contact met opleidingsinstellingen. Dat zorgt er voor dat de dagen en werkzaamheden voor Technicum uitzendbureau wisselend zijn en je nooit in een sleur terecht komt.

Versterking voor Technicum

Technicum zoekt versterking. Door heel Nederland staan vacatures open voor intern personeel. Hierbij worden niet alleen consultants gevraagd maar ook vestigingsmanagers en specialisten die ervaring hebben in een bepaald deel van de technische arbeidsbemiddeling.