Technicum zoekt installatiemonteurs voor vacatureaanbod in juli 2021

Het technische uitzendbureau Technicum zoekt installatiemonteurs in de periode juli en daarna. Ook in de zomermaanden is er volop werk voor mensen in de verwarmingstechniek. Er zijn klussen in de woningbouw en utiliteit. Het gaat hierbij om het aanleggen van vloerverwarming, warmtepompen, koeltechnische installaties en airconditioning. De verduurzaming in de installatietechniek legt een grote druk op het aanwezige personeel. Geen wonder dat veel installateurs vacatures open zetten voor installatiepersoneel in de zomer van 2021.

Goed beeld van de arbeidsmarkt

Technicum uitzendbureau heeft een goed beeld van de arbeidsmarkt. Omdat Technicum een echt technisch uitzendbureau is heeft deze uitzendorganisatie vooral een goed beeld van de ontwikkelingen op de technische arbeidsmarkt. Geen wonder dat Technicum veel contact heeft met bedrijven in de techniek. Door Technicum kunnen trends in de techniek in kaart worden gebracht. Al geruime tijd heeft Technicum in de gaten dat er een steeds groter tekort ontstaat aan technisch personeel. Met name in de installatietechniek en elektrotechniek zijn grote tekorten ontstaan aan technische arbeidskrachten.

BBL en vacatures in de installatietechniek

Deze tekorten kunnen niet eenvoudig worden opgelost. Technicum deelt de technische vacatures wel op de arbeidsmarkt maar merkt dat er te weinig respons op is om alle vacatures in te vullen. Daarom is Technicum ook actief in het bemiddelen van BBL-ers. Dit zijn in feite aankomende vakkrachten die doormiddel van werken en leren een functie aangaan. Een toenemend aantal bedrijven krijgt in de gaten dat het werken en leren een belangrijke sleutel vormt voor het oplossen van het tekort aan personeel op de arbeidsmarkt en tevens het oplossen van de werkloosheid in Nederland. Technicum speelt hier een grote rol in. Wil je meer weten over Technicum? Klik dan op de knoppen ‘vacatures’ en ‘BBL’ in de menubalk.