Technicum zoekt installatiemonteurs in de herfst van 2021

Technicum is op zoek naar installatiemonteurs en verwarmingsmonteurs in de herfst van 2021. Dat blijkt uit het grote vacatureaanbod dat deze technische uitzendorganisatie heeft ontvangen vanuit haar klanten. Deze klanten zijn kleine, middelgrote en grote installateurs die door heel Nederland actief zijn. Het valt op dat vrijwel elke installatieorganisatie op zoek is naar monteurs. De vraag naar personeel is echter groter dan het aanbod aan ervaren krachten.

Verduurzamen

De berichten over een hogere gasprijs hebben er voor gezorgd dat veel mensen kijken naar hun verwarmingsinstallatie. De wens om verduurzaming en energiezuinig stoken is groot. Er zijn echter wel specialisten nodig die duurzame installaties kunnen aanleggen. De afgelopen jaren is er echter te weinig aandacht besteed aan het opleiden en ontwikkelen van technisch personeel. Daardoor is het tekort aan personeel toegenomen. Inmiddels zijn veel bedrijven in de installatietechniek bewust bezig met het opleiden van personeel. Daarvoor gaan veel installatiebedrijven contacten aan met Technicum. Technicum uitzendbureau voert namelijk verschillende BBL trajecten in voor zowel elektromonteurs, mechatronicamonteurs, onderhoudsmonteurs en installatiemonteurs.

Werken en leren

Tijdens werken en leren kunnen deelnemers een vak leren in de praktijk door vier dagen per week te werken en 1 dag te leren. Het leren gebeurd op een mbo opleidingsinstituut maar ook tijdens het werk. Technicum heeft 100 werknemers in BBL-trajecten in dienst. Dat is natuurlijk heel mooi maar er is ruimte voor meer BBL-ers binnen de techniek. Wil je meer weten over je mogelijkheden om bij Technicum aan de slag te gaan in een BBL traject of op een vacature voor een ervaren technische vakkracht? Neem dan contact op doormiddel van de knop vacatures of BBL in de menubalk.