Technicum zoekt elektromonteurs vanaf 29 september 2021

Het technische uitzendbureau Technicum is op zoek naar elektromonteurs vanaf september 2021. Tegen het einde van het jaar blijken er nog steeds veel vacatures onvervuld in de installatietechniek en elektrotechniek. deze ontwikkeling is het gevolg van verschillende bouwprojecten en de energietransitie. Door deze ontwikkelingen is de werkdruk in de bouw en elektrotechniek verder toegenomen. Elektromonteurs zijn nauwelijks beschikbaar op de arbeidsmarkt. Het gevolg is dat veel vacatures onvervuld blijven. Daarnaast kunnen installatiebedrijven minde projecten aangaan. Er blijft werk liggen. Technicum uitzendbureau wordt door verschillende bedrijven in de installatietechniek en elektrotechniek gebeld of er ook extra personeel beschikbaar is. Technicum deelt deze vacatures vervolgens op haar vacaturewebsites.

Elektrotechnisch personeel

Het aanbod aan elektrotechnische personeelsleden kan echter niet zomaar toenemen. Dat betekent dat er andere oplossingen gevonden moeten worden. Technicum heeft een oplossing gevonden in BBL trajecten. De beroepsbegeleidende leerweg is tegenwoordig populair onder mensen die in de techniek aan de slag willen. BBL is in feite werken en leren. Dat betekent dat je op je werkplek een vak leert en op een opleidingsinstituut de theorie aanleert. Op die manier ontstaat een ideale combinatie tussen praktijk en theorie. Daarom wordt dit proces praktijkleren genoemd. Technicum heeft aan verschillende aankomende elektromonteurs een BBL traject aangeboden. Daardoor is het aantal elektromonteurs in de arbeidsmarkt gegroeid en zijn tevens veel mensen geholpen aan een loopbaan voor de rest van hun leven.

Verschillende technieken

Technicum levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van vakmensen in verschillende technische disciplines. Niet alleen in de elektrotechniek doet technicum dit ook in andere technische vakgebieden. Hierbij kun je denken aan de installatietechniek, werktuigbouwkunde, lastechniek en functies in de bouw. Allemaal belangrijke functies die nodig zijn om de maatschappij draaiende te houden. De maatschappij kan niet zonder de techniek. Technicum levert met haar bemiddeling van technisch personeel een belangrijke bijdrage aan dit deel van de maatschappij. Wil je meer weten over Technicum? Klik dan op 1 van de knoppen in de menubalk. Dan kom je meer te weten over de vacatures die bij Technicum open staan en welke mogelijkheden er zijn om een BBL te volgen via Technicum.