Technicum is in 2018 een samenwerking met ROC.nl aangegaan

Technische uitzendorganisatie Technicum is in 2018 een samenwerking aangegaan met de website van het ROC. Door deze samenwerking kan Technicum haar vacatures ook op ROC.nl delen. Bovendien kan Technicum op de website van het ROC ook BBL werkplekken plaatsen. Op die manier kunnen de bezoekers van de website van het ROC meteen zien welke BBL werkplekken deze uitzendorganisatie beschikbaar heeft.

VCU uitzendbureau
Technicum is al jaren actief op het gebied van BBL. De VCU gecertificeerde technische uitzendorganisatie heeft samenwerkingsovereenkomsten gesloten met verschillende erekende leerbedrijven in de techniek. Samen met het ROC zorgt Technicum er voor dat de juiste match wordt gemaakt tussen de (toekomstige) BBL-student en een erkend leerbedrijf. Er zijn nogal wat erkende leerbedrijven in de techniek. Daarom is een goede begeleiding vanuit een professionele organisatie die de markt kent zo belangrijk.

BBL carrousel

Technicum heeft onder andere een BBL carrousel ingevoerd waarin BBL-ers die een opleiding volgen in de installatietechniek of elektrotechniek tijdens hun opleiding bij verschillende erkende leerbedrijven specifieke kennis kunnen opdoen. Zo leren ze vaardigheden in de utiliteit, renovatie en de nieuwbouw. Daarnaast krijgen veel deelnemers aan een BBL opleiding in de installatietechniek of elektrotechniek ook specifieke kennis van de energietransitie en duurzame energiebronnen.

Toekomst
Investeren in BBL is investeren in de toekomst of je nu een BBL traject gaat volgen of als je als bedrijf er voor kiest om een erkend leerbedrijf voor BBL-ers te worden. Technicum wil bedrijven en werkzoekenden graag bij elkaar brengen op de technische arbeidsmarkt door te investeren in een goed netwerk en een uitstekende begeleiding op het gebied van BBL.