Technicum investeert in technische kennis van consultants in 2019

Technicum uitzendbureau is een intermediair die actief is op de technische arbeidsmarkt. Het uitzendbureau is VCU gecertificeerd en bemiddeld technisch personeel voor verschillende toonaangevende VCA gecertificeerde bedrijven. Net als andere spelers op de arbeidsmarkt merkt ook Technicum dat er een steeds groter tekort ontstaat aan technisch personeel. Vraag en aanbod sluiten op de arbeidsmarkt in veel gevallen niet goed op elkaar aan. In die situaties kan een ervaren consultant van een gespecialiseerd uitzendbureau zoals Technicum het verschil maken. Door een creatieve arbeidsbemiddelingen kunnen vraag en aanbod bij elkaar worden gebracht en kunnen nieuwe arbeidsrelaties ontstaan.

Technische kennis
Een belangrijk aspect bij arbeidsbemiddeling in de techniek is technische kennis. Ten opzichte van andere uitzendorganisaties is bij Technicum veel technische kennis aanwezig. Dat komt onder andere omdat een grote groep consultants langdurig voor Technicum werkt waardoor de kennis en ervaring toeneemt. Deze kennis en ervaring is van belang voor zowel, klanten als werkzoekenden die een uitdagende baan zoeken in de techniek. Daarnaast is kennis over de techniek ook belangrijk voor nieuwe consultants die in deze dynamische sector aan de slag gaan.

Opleidingsprogramma
Om die reden heeft Technicum besloten om haar nieuwe consultants specifiek te ondersteunen op het gebied van technische kennis. De organisatie heeft hiervoor zelf een opleidingsprogramma laten ontwikkelen dat goed aansluit bij de dagelijkse werkzaamheden van consultants in die personeel bemiddelen in de metaaltechniek. Inmiddels is begin maart 2019 de eerste training gegeven welke door de deelnemers met enthousiasme werd gevolgd. De eerste stappen zijn gezet in de technische ontwikkeling van consultants in de metaaltechniek. Binnen korte tijd worden ook specifieke interne trainingen ontwikkeld voor consultants die actief zijn in de installatietechniek en elektrotechniek.

Ervaring delen
De trainingen worden gegeven voor een ervaren consultant die ruim tien jaar actief is bij Technicum en in verschillende sectoren technisch personeel heeft bemiddeld. Op die manier is de toepasbaarheid van de informatie die tijdens de trainingen wordt gegeven gewaarborgd. De trainingen worden voortdurend op niveau gehouden door nieuwe ontwikkelingen waarmee bedrijven en uitzendkrachten in de techniek te maken krijgen te implementeren in de lesstof.

Werken bij Technicum
Technicum investeert in haar personeel zodat de kwaliteit van de arbeidsbemiddeling in de techniek op niveau blijft. Door deze investeringen te doen worden zowel nieuwe collega’s van Technicum ondersteund en kunnen ook bedrijven en werkzoekenden bij elkaar worden gebracht. Werken bij een technisch uitzendbureau is uitdagend en afwisselend. Mocht je zelf interesse hebben in een baan bij Technicum neem dan contact met ons op via het contactformulier.