Stijging verkoop motorfietsen in 2016

Het gaat goed met de verkoop van nieuwe motorfietsen in Nederland. In de eerste zes maanden van 2016 werden in totaal 8.162 motoren verkocht. Dit is een stijging van 12,5 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2015. Deze verkoopcijfers werden bekend gemaakt door de BOVAG, de RAI Vereniging en het databureau RDC. Op donderdag 7 juli 2016 werden de verkoopcijfers door deze bureaus gepubliceerd. De verkoop is fors ook als men kijkt naar het aantal verkochte motorfietsen in de afgelopen jaren. In 2010 verkocht men nog 8.260 motorfietsen in de eerste zes maanden van dat jaar. Vanaf die periode was de verkoop van motorfietsen voortdurend lager. Tot nu in 2016 het verkoopaantal bijna geëvenaard is.

De BOVAG verklaard dat de verkoop van nieuwe motorfietsen weer aan het toenemen is in 2016 omdat de economische omstandigheden in Nederland weer verbeteren. Motorfietsen wordt primair beschouwd als een hobbyproduct of een luxeproduct. Als het beter gaat met de economie hebben mensen ook meer geld beschikbaar voor deze producten. Volgens de BOVAG worden motorfietsen ook steeds vaker aangeschaft voor dagelijks gebruik zoals woon-werk verkeer. In heel 2016 zal de totale verkoop van motorfietsen in Nederland naar verwachting uitkomen 2016 tussen de 12.500 en 13.000 motoren verkocht.

Reactie van Technisch Werken
De economie trekt aan en er zijn verschillende sectoren die daarvan meeprofiteren. De woningbouw trekt aan en daarnaast neemt ook de verkoop van auto’s weer wat toe. Geen wonder dat verkoop van motorfietsen ook gaat stijgen. Ook dit draagt weer bij aan de economie. Bedrijven die motoren bouwen krijgen het drukker en zullen op den duur meer personeel aannemen. De werkgelegenheid wordt zo ook gestimuleerd.