Startup Essential krijgt investering van 300 miljoen dollar in 2017

Essential is een startup. Dit houdt in dat Essential een nieuw innovatief bedrijf is die zich bezig houdt met toonaangevende technologie. In dit geval gaat het om nieuwe smartphones. Essential is een startup dit is opgericht door Andy Rubin. Deze Andy Rubin is een bekende persoon in de telefoontechnologie hij is namelijk ook de oprichter van Android. Het nieuwe bedrijf Essential heeft 300 miljoen dollar aan investeringen weten binnen te halen.

De totale waarde van het bedrijf wordt in zijn geheel geschat tussen de 900 miljoen en 1 miljard dollar. Dit heeft persbureau Bloomberg gemeld op basis van informatie van een bedrijf dat een goed beeld heeft van aandelen die worden verhandeld van niet-beursgenoteerde bedrijven.

Een week geleden werden de eerste producten getoond van Essential. Deze producten waren een high-end-smartphone met het Android-besturingssysteem en daarnaast werd een slimme speaker met stem-assistent getoond. Naar verwachting wordt de smartphone op korte termijn op de Amerikaanse markt gebracht.