Stanley Black & Decker gaat gereedschapsmerk Craftsman overnemen in 2017

Stanley Black & Decker heeft bekend gemaakt dat ze het gereedschapsmerk Craftsman gaat overnemen. Het bericht werd wereldkundig gemaakt door Stanley Black & Decker op donderdag 5 januari 2017. Craftsman is een gereedschapsmerk dat door het noodlijdende warenhuisbedrijf Sears voor de verkoop werd aangeboden. Craftsman wordt overgenomen voor een bedrag van ongeveer 900 miljoen dollar. Dit is inclusief een percentage over de verkopen van Craftsman-gereedschap die worden gerealiseerd de komende jaren. Sears blijft gereedschappen van het merk Craftsman onder licentie verkopen in haar winkels. Op dit moment wordt ongeveer negentig procent van alle Craftsman gereedschappen verkocht in warenhuizen van Sears.

Black & Decker is een producent van gereedschappen en ziekenhuisbenodigdheden. Ook ontwikkelt en verkoopt het bedrijf beveiligingsapparatuur. Black & Decker is van plan om de verkoop van de gereedschappen flink te laten toenemen. Dit wil het bedrijf onder andere door de gereedschappen via nieuwe verkoopkanalen aan te bieden aan consumenten. In oktober werd nog bekend gemaakt dat Black & Decker haar branchegenoot Newell Tools wil overnemen.  Deze overname wordt gedaan voor bijna 2 miljard dollar.

Newell is een bedrijf dat gereedschappen maakt voor professioneel gebruik. Daarnaast maakt het bedrijf ook pennen van bekende merken zoals Parker en Waterman. Ook luchtbedden, ski’s en schoonmaakproducten worden door Newell gemaakt. Door de overname van deze bedrijven worden er uiteenlopende producten gemaakt door bedrijven die onder Stanley Black & Decker vallen.