Staalproductie in november 2015 weer gedaald

In november 2015 is de staalproductie wereldwijd verder gedaald. De daling kwam in de novembermaand uit op 4,1 procent ten opzichte van dezelfde maand in 2014. Door deze nieuwe daling is er sprake van een periode van negen maanden waarin de staalproductie wereldwijd is gedaald ten opzichte van de maanden in 2014. Deze gegevens werden bekend gemaakt door de brancheorganisatie World Steel Association (WSA) op maandag 21 december 2015.

Staalproductie in november 2015
De brancheorganisatie World Steel Association, wordt ook wel afgekort met WSA, is een grote wereldwijd actieve organisatie. Bij de WSA zijn 66 landen van verschillende contingenten aangesloten. Door de grote hoeveelheid deelnemende landen zijn de gegevens die de WSA over de markt publiceert belangrijk. In november kwam het totale staalproductie van de landen die bij de WSA zijn aangesloten op 127 miljoen ton staal. Ook nu is China ten opzichte van de andere landen de grootste staalproducent gebleven. Ondanks haar grote marktaandeel kreeg ook China te maken met een terugloop in de staalproductie.

China produceerde in november 2015 ongeveer twee procent minder staal dan in dezelfde maand in 2014. Desondanks nam China met 63 miljoen ton staal wel ongeveer de helft van de totale staalproductie voor haar rekening. Naast China waren er nog een aantal grote landen die minder staal produceerden in november 2015. Zowel Duitsland, Rusland, de Verenigde Staten, Japan, Frankrijk als Brazilië leverden minder staal op de staalmarkt. Er waren slechts twee landen die meer staal produceerden in november 2015 ten opzichte van dezelfde maand in 2014 en dat waren Italië en Oekraïne.

Reactie van Technisch Werken
De staalconstructie en de werktuigbouwkunde zijn sectoren die in 2015 nog geen grote groei hebben doorgemaakt in tegenstelling tot bijvoorbeeld de bouwsector. Er worden nog niet veel machines gebouwd en ook de bouw van loodsen in de agrarische sector neemt niet met grote sprongen toe. Veel klanten in deze segmenten wachten nog met investeringen. Doordat er weinig nieuwe werktuigen en constructies worden gebouwd neemt ook de vraag naar staal af en wordt er dus ook minder staal produceert.