Staalproducent Nedstaal failliet verklaard op 31 januari 2017

Staalproducent Nedstaal is dinsdag 31 januari 2017 alsnog door de rechter failliet verklaard. De fabriek had eerder al besloten om haar deuren te sluiten. Door de teruglopende vraag naar staal kreeg de staalproducent het financieel moeilijk. Nedstaal kampte met een prijsdruk omdat de vraag naar staal achter loopt ten opzichte van de vraag naar staal.

Nedstaal is een staalproducerend bedrijf uit Alblasserdam. Het bedrijf produceerde onder meer staalproducten voor de auto-industrie. Nedstaal wilde haar bedrijfssluiting zo goed en netjes mogelijk uit te voeren door eerst alle lopende orders van afnemers en zaken af te ronden. Nedstaal was eerder al financieel te onder gegaan.  Ongeveer twee jaar geleden had Nedstaal nog een doorstart kunnen maken met hulp van industrieel conglomeraat Andus Group uit Vianen. Het bedrijf Nedstaal had de doorstart nodig toen het in de problemen kwam door de economische crisis.

Het bedrijf wist zich echter niet volledig van haar problemen te ontworstelen. Wereldwijd was er sprake van een overschot aan staalproductie dat drukte de staalprijzen. Landen zoals China met lage productiekosten dumpten massaal staal op de wereldwijde staalmarkt. Europa deed haar best om de Europese markt te beschermen maar desondanks kwamen verschillende Europese staalverwerkende bedrijven in moeilijkheden.  Nedtaal werd uiteindelijk in de eerste maand van 2017 toch failliet verklaard. Hierdoor komen de ongeveer 200 medewerkers in de problemen.