Staalconstructiebedrijven maken moeizaam eerste kwartaal door in 2017

De staalconstructiemarkt wil nog niet goed op gang komen in 2017. Verschillende staalconstructiebedrijven die in 2016 nog extra produceerden merken nu dat het minder druk is. Dit blijkt ook uit het beperkte aantal vacatures dat ontstaat in de staalconstructiemarkt. Er worden minder lassers en constructiebankwerkers gevraagd. De staalprijzen blijven ook laag omdat er weinig vraag is naar staal. Bovendien is het aanbod van staal op de staalmarkt zo groot dat Europa tracht haar staalproducenten te beschermen door hoge importheffingen te vragen voor Chinees staal.

Uitzendbureaus in de metaaltechniek

Uitzendbureaus die actief zijn in de metaal merken in Nederland ook een teruglopende vraag naar uitzendkrachten die een metaalachtergrond hebben. Er worden minder vacatures voor lassers en samenstellers uitgezet bij technische uitzendbureaus. Ook monteurs voor de staalconstructie worden minder gevraagd.  Er is echter wel veel vraag naar onderhoudsmonteurs op de arbeidsmarkt. Dit is echter een hele andere tak van de metaaltechniek. Onderhoudsmonteurs werken vaak in de procestechniek en in de industrie.

Deze segmenten van het bedrijfsleven krijgen het juist steeds drukker. Een technisch uitzendbureau geeft daardoor vaak meer aandacht aan die sectoren. Toch zal de staalmarkt en de staalconstructie weer aantrekken. Meestal ontstaat er vlak voor de bouwvak meer vraag naar personeel en dus ook uitzendkrachten in de metaaltechniek. Dan zijn er weer lassers en constructiebankwerkers nodig. Ervaren technische intermediairs onderhouden hun netwerk van klanten en uitzendkrachten in de metaaltechniek zodat ze tijdig de bedrijven van geschikt personeel kunnen voorzien.