Solliciteren in de techniek in november 2016

Het jaar 2016 is bijna afgelopen en er staan verhoudingsgewijs nog veel vacatures open in de techniek. Werkzoekenden met een technische achtergrond hebben vaak ruime keuze maar het is belangrijk dat er een goede afweging wordt gemaakt. Verschillende bedrijven hebben tegen het einde van het jaar een piekproductie en daarom hebben ze onderhoudsmonteurs en lassers nodig. Het aantal ervaren lassers en onderhoudsmonteurs dat op de arbeidsmarkt beschikbaar is neemt af.

Bedrijven moeten daardoor keuzes maken. Ze kunnen besluiten op piekproductie op te vangen met zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) of met uitzendkrachten. Dit is een effectieve oplossing alleen hebben veel zzp’ers en uitzendkrachten ook al de keuze uit meerdere technische vacatures. De beschikbare werkzoekenden in deze sector zijn dus kritischer. Bedrijven moeten daardoor sollicitanten meer bieden. Dit kan een hoger salaris zijn, een contract of andere arbeidsvoorwaarden.

Het is belangrijk dat bedrijven hierbij ook kijken naar de lange termijn. Ze moeten werkzoekenden geen beloften doen die ze niet na kunnen of willen komen. Als men zegt dat het werk is voor langere tijd dan moet het werk ook voor langere tijd zijn. Dit zal een bedrijf moeten definiëren. Hoe lang is voor ‘langere tijd’? Is dat 1 maand, 2 maanden, een half jaar of langer? Het is een breed begrip en werkzoekenden willen weten waar ze aan toe zijn.

Bedrijven moeten dus duidelijkheid verschaffen aan sollicitanten. Als je solliciteert moet je weten wat je gaat verdienen en wat je arbeidsvoorwaarden en de arbeidsduur is. Als sollicitant is het belangrijk dat je bedrijven doorvraagt over deze aspecten. Voordat je aan de slag gaat moet je een duidelijke overeenkomst op laten stellen zodat er geen misverstanden ontstaan. Er zijn namelijk aan het einde van het jaar bedrijven dusdanig dringend op zoek naar personeel dat ze meer beloven dan ze kunnen nakomen. Solliciteren moet daarom doelbewust en doelgericht gebeuren.