Shell gaat groene stroom en gas leveren aan huishoudens vanaf 2021

De komende tijd zal Shell zich meer gaan begeven op de markt voor duurzame energie. Zo wil Shell energieleverancier voor elektriciteit en gas worden. Inmiddels heeft Shell namelijk een vergunning gekregen van de toezichthouder ACM voor de levering van duurzame stroom aan mensen thuis. Deze duurzame elektriciteit gaat Shell inkopen op de energiemarkt van grote zonneparken en windmolenparken. Verder gaat Shell zich ook bezig houden met de levering van CO2-gecompenseerd gas.

Het is momenteel onduidelijk hoeveel elektrische stroom Shell zal gaan leveren. Dat is momenteel nog niet bekend gemaakt aan de media. Wel is bekend geworden dat Barbara van de Bergh de energielevering in Nederland zal gaan leiden. Zij geeft aan dat Shell de ambities heeft om een ‘significante’ speler te worden op de duurzame energiemarkt. De afgelopen tijd werd al duidelijk dat Shell aan het zoeken is naar haar nieuwe rol op de energiemarkt in de wereld. Het bedrijf staat vooral bekend vanwege de fossiele brandstoffen waaronder aardolieproducten.

Shell heeft in de gaten dat de wereld aan het verduurzamen is en dat op den duur de vraag naar fossiele brandstoffen zal afnemen. Shell geeft aan dat ze het ook belangrijk vindt om mensen actief te ondersteunen bij verduurzaming en het verlagen van het energieverbruik. Momenteel heeft Shell echter nog veel investeringen in olie en gasproductie. De keuze van Shell om te verduurzamen is echter niet geheel vanuit deze organisatie zelf bepaald.