Shell behaald meer winst in 2de kwartaal 2017

Shell heeft vorig kwartaal meer winst behaald dan dezelfde periode een jaar geleden. De winststijging is onder ander het gevolg van een kleine verbetering in de olieprijs. Op donderdag 27 juli 2017 werden de resultaten door het Brits-Nederlandse bedrijf bekend gemaakt. in totaal kwam de winst van Shell uit op 3,6 miljard dollar. Dit bedrag is op basis van actuele geschatte voorraadkosten (ccs) en exclusief eenmalige posten. De winst kwam een jaar geleden nog maar uit op 1 miljard dollar.

Upstream is de divisie van Shell die verantwoordelijk is voor het zoeken naar ruwe olie en is tevens verantwoordelijk voor de productie van ruwe olie. Het is een segment waarin Shell behoorlijke verbeteringen wist te realiseren. In het afgelopen jaar had Shell nog te maken met een verlies van 1,3 miljard dollar werd geleden. Nu werd er in de upstream divisie een winst behaald van 339 miljoen dollar

Downstream is verantwoordelijk voor de raffinage en verkoop van olieproducten. Dit segment liet een winststijging zien van 1,8 miljard dollar in het tweede kwartaal van 2016 naar 2,5 miljard dollar in het tweede kwartaal van 2017. Gemiddeld kwam de olieproductie en gasproductie van Shell uit op een equivalent van 3,5 miljoen vaten per dag. Dat is vergelijkbaar met vorig jaar. Shell heeft vooral veel kosten weten te besparen waarbij helaas ook vele duizenden banen van het bedrijf zijn verdwenen.