Scooterproducent Asian Gear fuseert met BTC Scooters in 2016

Nederlandse bodem Asian Gear (AGM) is in 2004 opgericht door motor crosser Olsthoorn en is de grootste scooterproducent van Nederland. Per jaar verkoopt het bedrijf vijfduizend bromfietsen en snorfietsen. Het bedrijf Asian Gear is gevestigd in het Zuid-Hollandse Roelofarendsveen maar de productie wordt in China gedaan. Het bedrijf heeft bekend gemaakt dat het gaat fuseren met branchegenoot BTC Scooters. Ondanks de fusie blijven de merknamen Asian Gear (AGM) en BTC International behouden.

BTC is een scooterproducent en is in 2005 opgericht door William van der Stappen. Dit bedrijf opereert vanuit Brabantse Dongen,. Hier werken in totaal tien werknemers. BTC levert scooters in de Benelux. De fusie tussen Asian Gear en BTC Scooters zorgt er voor dat de jaaromzet groeit naar 10 miljoen. Door de fusie willen de bedrijven in Nederland een sterkere positie krijgen ten opzichte van de buitenlandse producenten van scooters. Op die manier hopen ze een sterke nummer twee positie te krijgen op de markt van scooters. Mitchell van der Stappen (25) de zoon van de BTC-directeur zal in de toekomst beide bedrijven gaan leiden.

AGM heeft de ambitie om haar merk zowel binnen Nederland als daar buiten verder bekend te maken op de markt. Volgens het bedrijf zijn er veel mogelijkheden om hun marktaandeel te laten groeien in België en in de toekomst ook in Frankrijk. Directeur Robert Olsthoorn van AGM geeft aan dat het bedrijf met BTC een sterke partner heeft om de groei in het marktaandeel in het buitenland te verwezenlijken.