Salaris installatiemonteurs en elektromonteurs wordt steeds beter vanaf 2021

Loodgieters, installatiemonteurs en elektromonteurs kunnen de komende jaren een steeds beter salaris verdienen. Dat komt omdat er een groot tekort is aan technisch personeel. De krapte op de arbeidsmarkt zorgt er voor dat de loopbaanperspectieven en de verdiensten in de techniek beter worden. Volgens voorzitter Doekle Terpstra van Techniek Nederland zal een goed opgeleid persoon in de techniek in de toekomst betere arbeidsvoorwaarden kunnen verwachten dan iemand met een goede opleiding in de financiële sector.

Hogere salarissen

Bedrijven betalen door de krapte aan goede monteurs op de arbeidsmarkt ook hogere salarissen uit. Ook uitzendbureaus zoals Technicum betalen goede salarissen aan technisch personeel. Vanwege de inlenersbeloning moeten uitzendbureaus het zelfde salaris bieden aan hun uitzendkrachten in vergelijking tot het personeel dat rechtstreeks bij een opdrachtgever werkt. Omdat uitzendkrachten in de techniek steeds meer aanbiedingen krijgen aan verschillende vacatures kunnen uitzendkrachten dikwijls in de praktijk meer geld verdienen dan personeel in de techniek met een vast contract.

Vraag en aanbod aan elektromonteurs en installatiemonteurs

Dat is de huidige arbeidsmarkt. Doordat er een groot tekort is aan loodgieters en elektromonteurs in de toekomst zullen de arbeidsvoorwaarden alleen maar beter worden. De salarissen voor deze werknemers zullen alleen maar verder omhoog gaan. De arbeidsmarkt draait net als de meeste reguliere markten op vraag en aanbod. Door de verduurzaming en energietransitie wordt er juist alleen maar meer ervaren technisch personeel gevraagd.