Robotmaker Boston Dynamics wordt overgenomen door Softbank in 2017

Japanse technologiereus Softbank gaat twee bedrijven op het gebied van robotica overnemen dit zijn de bedrijven Boston Dynamics en Schaft. Deze bedrijven worden overgenomen van Google-moederbedrijf Alphabet. Het bericht werd vrijdag 9 juni 2017 bekend gemaakt door Softbank. Het bedrijf maakte duidelijk dat er niet publiekelijk gesproken zal worden over het bedrag dat voor de overnames zal worden betaald door Softbank.

Boston Dynamics is een Amerikaanse robotmaker die voortgekomen is uit de technische universiteit MIT. Dit bedrijf houdt zich onder andere bezig met robots die gewicht kunnen tillen en ontwikkeld deze robots onder andere voor defensie. Verder ontwikkeld Boston Dynamics robots die zeer snel kunnen lopen zoals de robot met de typerende naam Cheetah. Boston Dynamics heeft verder ook robots ontwikkeld waarmee sprongen gemaakt kunnen worden. Aan het einde van 2013 werd Boston Dynamics nog overgenomen door Google.

Google-moederbedrijf Alphabet merkt wel dat er veel wordt ontwikkeld bij Boston Dynamics maar vraagt zich daarbij de afgelopen jaren steeds meer af of de producten van het robotica bedrijf wel geschikt zijn voor commerciële exploitatie. Verder zou Alphabet ook intern onderling verdeeld zijn over het feit dat Boston Dynamics robots ontwikkeld voor een krijgsmacht.