Recruiters belangrijke spil voor arbeidsmarkt in 2022

Recruiters zijn belangrijk voor het invullen van vacatures. Iemand die de functie recruiter heeft is namelijk verantwoordelijk voor het zoeken van kandidaten voor openstaande vacatures en arbeidsplaatsen. In 2022 staan veel vacatures open in Nederland en wordt de uitdaging steeds groter om een geschikte kandidaat te vinden. Daarom vormen recruiters in 2022 een belangrijke spil op de arbeidsmarkt.

Wat doet een recruiter?

Een recruiter heeft verschillende mogelijkheden om kandidaten te vinden. Hierbij kun je denken aan het werven via vacaturebanken en jobboards maar ook via sociale media. Daarnaast wordt ook veel via persoonlijke netwerken gedaan van kandidaten waar ooit contact mee is geweest. Zo groeien netwerken van recruiters uit en kunnen bedrijven en werknemers gemakkelijker met elkaar in contact worden gebracht. Het spreekt voor zich dat recruiters goede contactuele vaardigheden moeten hebben en uiteraard een goed geheugen op het gebied van namen en profielen. Dan kunnen ze in de praktijk goed schakelen tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.

Recruiter worden?

Wil je ook recruiter worden? Vraag dan naar de mogelijkheden via het contactformulier of klik op de knop vacatures Technicum in de menubalk.