Rabobank verwacht stijging in de woningverkopen in 2015 en 2016

De Rabobank publiceerde vrijdag 15 mei 2015 een kwartaalrapport over de woningmarkt in Nederland. In dit kwartaalrapport is aangegeven dat de verwachtingen voor de woningmarkt in Nederland positief zijn. De bank verwacht dat de woningmarkt zal groeien in de komende jaren. Deze verwachtingen worden ondersteund door de boven verwachting positieve resultaten van de woningmarkt in het eerste kwartaal van 2015.

Woningprijzen zullen stijgen
Niet alleen het aantal verkopen zal toenemen in de woningmarkt. De Rabobank verwacht ook dat de prijzen van de woningen in Nederland zullen stijgen ten opzichte van het jaar daarvoor. De prijsstijging komt in 2015 tussen de 1,5 procent en 3,5 procent hoger uit ten opzichte van 2014. Voor 2016 heeft de bank de voorspelling gedaan dat de prijzen in de woningmarkt zullen toenemen met 2 tot 4 procent.

Economie hersteld zich
In 2015 begon de economie in Nederland goed volgens de Rabobank. Volgens de bank zet deze positieve ontwikkeling door. De werkgelegenheid trekt aan waardoor mensen meer te besteden hebben. De toenemende koopkracht zorgt er voor dat het consumentenvertrouwen stijgt. Dit zijn gunstige ontwikkelingen voor de woningmarkt.

Hypotheekrente
De hypotheekrente is in 2015 nog steeds behoorlijk laag. Dit zorgt er voor dat het afsluiten van een hypotheek voor veel mensen aantrekkelijk is in deze tijd. De maandlasten blijven door de lage hypotheekrente verhoudingsgewijs laag. Er zullen in 2015 en 2016 volgens de Rabobank meer hypotheken worden afgesloten. De uitstaande hypotheekschuld zal hierdoor stijgen.

Reactie van Technisch Werken
Dit is weer een positief bericht over de markt. De Rabobank heeft vertrouwen in de toekomst en dat is goed voor consumenten. Het herstel van de economie is nog wel pril. De overheid en de financiële sector zullen er echter alles aan moeten doen om het vertrouwen van consumenten nog verder te verstevigen.