PSA: behaalt kleine winst in eerste helft van 2020

Het bedrijf PSA heeft een kleine winst weten te behalen in de eerste zes maanden van 2020. De autogroep achter Peugeot, Citroën en Opel, heeft volgens een bericht dat dinsdag 28 juli 2020 werd verstuurd een winst behaald van 376 miljoen euro. In de eerste helft van 2019 kwam de winst van de autoproducent nog uit op 2 miljard.

De omzet van PSA is met 34,5 procent in 2020 aanzienlijk gedaald ten opzichte van de periode voor corona. In het eerste half jaar van 2020 heeft PSA een omzet behaald van in totaal 25,1 miljard euro. Net als andere organisaties kreeg ook PSA te maken met coronamaatregelen. Vanwege deze maatregelen werden showrooms gesloten. Dat heeft er voor gezorgd dat de autoverkoop in verschillende landen stil kwam te liggen.

Bovendien werden verschillende fabrieken gesloten waar auto’s werden geproduceerd voor PSA. Het sluiten van de fabrieken was vaak tijdelijk maar zorgde wel voor een teruggang in de autoproductie. Dat heeft het bedrijf geen goed gedaan. De komende tijd zal het bedrijf mogelijk meer auto’s gaan verkopen nu de economische crisis langzaam maar zeker ten einde komt en consumenten meer geld gaan uitgeven.