Productie Nederlandse industrie gestegen juni 2017 ten opzichte van juni 2016

De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie is gestegen in juni 2017. De stijging kwam op 3,3 procent uit ten opzichte van de dagproductie in juni 2016. Dit maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag 9 augustus 2017 bekend. De stijging was volgens het CBS wel minder hoog dan in de maand mei. Op dit moment produceert de Nederlandse industrie al anderhalf jaar meer dan in dezelfde periode een jaar daar voor.

Vooral in de productie van transportmiddelen was een stijging merkbaar, deze kwam uit op 15 procent. Naast de transportmiddelenindustrie groeide ook de productie van de machines en elektrische-apparaten. Daarnaast werd ook in de rubberindustrie, de kunststofindustrie en de chemische industrie een sterke toename in de dagproductie geregistreerd door het CBS. Tot slot had ook de metaalproductenindustrie een toename in de productie.

Uitzendbureaus
In Nederland merken uitzendbureaus de toename in de productie ook. Deze intermediairs krijgen meer aanvragen voor technisch productiepersoneel voor de industrie. Verder blijkt ook de vraag naar operators en onderhoudsmonteurs toe te nemen. Veel bedrijven in de industrie merken dat ze onvoldoende sollicitanten ontvangen voor hun eigen vacatures. Uitzendbureaus worden daarom vaak ingezet ter ondersteuning in de zoektocht naar geschikt personeel.