Productie in Duitse industrie in juli 2019 gedaald naar laagste niveau in zeven jaar

De industriële productie in Duitsland is sterk gedaald in juli 2019. Dit is woensdag 24 juli 2019 naar voren gekomen uit cijfers van informatieleverancier IHS Markit. Er wordt hiervoor een index gehanteerd genaamd de Purchasing Managers’ Index (PMI). In deze index behaalde de Duitse productie in juni 2019 nog een indexcijfer 45,0. Dit cijfer daalde in juli echter naar 43,1 en dat is de afgelopen jaren nog niet zo laag geweest.

De Duitse economie en productie is sterk verbonden aan auto-industrie. Juist deze industrie heeft het de afgelopen maanden lastig gekregen. De Brexit en de importheffingen van de Amerikaanse regering zorgen er voor dat er veel spanningen zijn in de automotive. Europese auto’s die naar Amerika worden getransporteerd naar de Amerikaanse afnemers worden duurder. Daardoor worden Amerikaanse auto’s interessanter voor Amerikaanse afnemers. De vraag naar Europese auto’s zal dan afnemen en dat heeft een effect op de productie van Europese automerken.

Naast de autosector heeft ook de export van de overige Duitse industrie het moeilijk. Er is een duidelijke daling te zien in de export van de industrie aldus de leverancier van financiële informatie.