PPG overweegt hoger bod op AkzoNobel in 2017

Deze week had het Amerikaanse concern PPG ongevraagd een bod uitgebracht op haar branchegenoot AkzoNobel. Dit bod werd echter door AkzoNobel van de hand gewezen. PPG heeft echter nog steeds interesse in het bedrijf en overweegt een hoger bod. Dat heeft Het Financieele Dagblad (FD) vrijdag 10 maart 2017 gemeld op basis van een hooggeplaatste bron binnen PPG.

Bod van PPG
Het bod van PPG dat eerder deze week door AkzoNobel werd afgeslagen lag op 20,9 miljard euro in aandelen en contanten. Het bod van het Amerikaanse bedrijf was omgerekend 54 euro per aandeel AkzoNobel plus 0,3 aandeel PPG. Deze prijs lag 31 procent hoger dan de slotkoers van AkzoNobel op 28 februari 2017.

Werkgelegenheid
Het bedrijf AkzoNobel ging niet met het bod akkoord. Daarnaast is AkzoNobel ook bang dat er banen verloren gaan als het bedrijf wordt overgenomen. Bovendien heeft AkzoNobel de afgelopen tijd geïnvesteerd in maatschappelijk verantwoord ondernemen en heet daarbij de omslag gemaakt naar verduurzaming. Als het bedrijf overgenomen zou worden is de kans groot dat deze omslag naar verduurzaming door de koers van PPG verandert of zelfs teniet wordt gedaan.

Overnames door PPG
PPG blijft echter vol vertrouwen over haar kansen om AkzoNobel over te nemen. Het Amerikaanse bedrijf gelooft dat er nog steeds een combinatie met het Nederlandse bedrijf mogelijk is. PPG staat bekend om de vele overnames die het bedrijf heeft gedaan. Vanaf 2001 heeft PPG ruim 65 overnames gedaan. Het bedrijf heeft wel vaker “nee” gehoord maar laat zich daar niet door afschrikken.