Porsche 911 omgebouwd tot hybride in 2018

Het bedrijf Vonnen heeft een Porsche 911 van de huidige generatie omgebouwd tot hybride. Daarvoor heeft het bedrijf uit de Amerikaanse staat Californië de Porsche 911 aangepast. In de bagageruimte in de neus van de Porsche hebben technici een batterij geplaatst met een capaciteit van 1 kWh. Daarnaast heeft het bedrijf het vliegwiel van de verbrandingsmotor achterin vervangen door een elektromotor. Op die manier kan de sportwagen zowel elektrisch rijden als rijden op fossiele brandstof.

In totaal wordt door het pakket 178 pk toegevoegd aan de totale capaciteit van het voertuig. Het is echter ook mogelijk om het vermogen nog meer te laten toenemen. Zo kan er een aanpassing worden gerealiseerd die er voor zorgt dat het vermogen met 355 pk toeneemt. Het bedrijf Vonnen heeft echter meer technische aanpassingen weten te ontwikkelen. Zo heeft het bedrijf ook een regeneratief remsysteem ontwikkeld.

Het upgraden van een Porsche 911 kost tienduizenden dollars. Een basisupgrade kost 75.000 dollar, dit is omgerekend 65.321 euro. De hybridetechnologie die het bedrijf nu heeft ontwikkeld is alleen toepasbaar in de moderne versie van de Porsche 911. In de toekomst wil Vonnen ook hybridetechniek ontwikkelen en aanbieden voor oudere modellen van de Porsche 911. Ook Porsche is bezig met hybridetechnologie. Het bedrijf zal in de nabije toekomst zelf waarschijnlijk ook een hybride-versie van de 911 op de markt brengen.