Pokémon Go is officieel in Nederland beschikbaar vanaf 16 juli 2016

Pokémon Go is een zeer populaire game die de afgelopen weken een enorm aantal nieuwe gebruikers heeft gekregen in Nederland.  Deze gebruikers moesten het Pokemonspel echter via een omweg downloaden omdat het spel officieel niet in Nederland gedownload kon worden. Daar is op 16 juli verandering in gekomen.  Pokemon Go is namelijk officieel in de Nederlandse appwinkels verschenen. De Pokemongame is beschikbaar voor Android en iOS.

Buitenlands account

Tot voor kort geleden moesten Nederlanders die het spel Pokemon Go wilden spelen een buitenlands App Store-account aanmaken. Dat moest dan gedaan worden om de app te downloaden. Android-gebruikers konden hiervoor een los bestand downloaden buiten de officiële Google-appwinkel om.

Pokemon Go in Nederland

Nu kunnen Nederlanders Pokémon Go officieel uit de App Store of Google Play downloaden. Men hoeft dus niet meer van land te wisselen. Pokemob Go is uitgebracht in 26 extra Europese landen. Dat is een bijzondere ontwikkeling omdat de servers van ontwikkelaar Niantic het grote aantal mensen dat het spel speelt nauwelijks kon ondersteunen. De grote toestroom van spelers zorgt er voor dat de servers van Niantic te zwaar belast worden.  Desondanks kunnen nu nog meer burgers van Europa Pokemon Go spelen.

Netwerk overbelast

Dit resulteerde bijna meteen in een storing op het netwerk van Pokémon Go. Op zaterdag bleek dit netwerk inderdaad te kampen hebben met een storing. Duizenden mensen in Europa hadden last van de storing volgens een overzicht van de website Allestoringen.nl. Waarschijnlijk hebben de servers van Pokémon Go het zwaar. Er komen nieuwe gamers bij uit de 26 nieuwe landen die het Pokemonspel nu kunnen downloaden.

Wat is Pokemon Go

Pokémon Go werd echter al in een groot deel van deze nieuwe landen gespeeld. De echte liefhebbers hadden het spel al met een omweg gedownload. Het spel is gericht op het zoeken naar kleine Japanse monstertjes die Pokemons worden genoemd. Deze monstertjes kunnen worden gevonden door op pad te gaan. Daarmee onderscheid Pokemon Go zich van andere games. De gamers die Pokemon Go spelen moeten echt op pad om de Pokemons te zoeken en te vangen met een Pokemonbal. Ook kunnen de gamers de Pokemons trainen en laten vechten in gyms zodat ze groeien en sterker worden.

Meer Pokemon Go spelers

Spelers worden naar verschillende locaties geleid en moeten plekken bezoeken om beter te worden in het spel. De afgelopen dagen zijn er al veel groepjes Pokémon Go-fans op straat te zien geweest. Nu het spel nog makkelijker kan worden gedownload zullen er alleen maar meer Pokemon Go spelers bij komen.