Philips koopt softwarebedrijf Wellcentive in 2016

Philips heeft de Amerikaanse softwareproducent Wellcentive overgenomen. Het bedrag dat hiervoor betaald is wordt niet bekend gemaakt. Wellcentive is een organisatie die zich richt op het leveren en ontwikkelen van specialistische technologie voor ziekenhuizen. Deze technologie zorgt er voor dat de effectiviteit van de zorgprogramma’s van ziekenhuizen meetbaar wordt zodat deze indien gewenst geoptimaliseerd kan worden. Volgens Philips vormt de technologie van Wellcentive een aanvulling op het productaanbod dat Philips reeds aanbied aan onder andere ziekenhuizen. Het bedrijf Wellcentive is gevestigd in Atlanta. In 2016 zijn er in totaal 115 mensen werkzaam bij het bedrijf.

De software die ontwikkelt wordt door Wellcentive is waardevol omdat ziekenhuizen informatie kunnen verzamelen over groepen patiënten die een bepaald behandelingsproces hebben ondergaan binnen het ziekenhuis. Hierbij kan men verschillende aspecten in kaart brengen zoals de zorgnota’s maar ook informatie uit het elektronisch patiëntendossier. Door Wellcentive wordt duidelijk hoe het ziekenhuis met patiënten omgaat en wordt eveneens gemonitord hoe het gaat met patiënten als ze uit het ziekenhuis zijn ontslagen. Op die manier kan met ook in kaart brengen of de patiënten daadwerkelijk zijn genezen of toch weer met dezelfde klachten terug komen. De kwaliteit van ziekenhuizen wordt dus met Wellcentive in kaart gebracht.

Reactie van Technisch Werken
Een overname van Wellcentive door Philips maakt duidelijk waar Philips voor staat. Het bedrijf Philips wil zich namelijk de komende jaren meer gaan richten op de gezondheidssector. Wellcentive vormt dan inderdaad een goede aanvulling op de producten van Philips. Alleen machines en apparaten bouwen voor ziekenhuizen is interessant maar ziekenhuizen moeten natuurlijk ook hun resultaten en het effect van hun behandelingen bijhouden om daadwerkelijk een beeld te scheppen van hun professionaliteit. Dit beeld is zowel voor het ziekenhuis zelf van belang maar ook voor de buitenwereld. Een ziekenhuis met goede resultaten staat hoog aangeschreven.