Philips boekt bijna een vijfde meer winst in kwartaal 3 van 2016

Philips heeft in het derde kwartaal van 2016 bijna een vijfde meer winst weten te behalen dan in dezelfde periode in 2015. Deze winst werd behaald terwijl er sprake was van een kleine stijging in de omzet. Philips heeft de focus gelegd op de gezondheidssector en dat blijkt een goede keuze. Inmiddels is het bedrijf goed gespecialiseerd in de gezondheidszorgtechnologie en verkoopt het bedrijf diverse producten die er voor zorgen dat mensen gezonder leven. De tak Personal Health biedt apparatuur voor patiënten thuis die gebruik willen maken van technologie om hun leven gezonder en aangenamer te maken terwijl de tak Diagnosis & Treatment juist producten en apparatuur levert voor ziekenhuizen en andere bedrijven in de zorg.

Philips heeft eerder in 2016 besloten om de verlichtingstak van het bedrijf te verzelfstandigen. Sindsdien is het bedrijf zich verder gaan specialiseren in de gezondheidssector. In het bedrijfsonderdeel Personal Health stegen de verkopen in het derde kwartaal van 2016 met ongeveer zevenprocent. De ziekenhuisdivisie, Diagnosis & Treatment, wist een stijging van 6 procent in de verkoop te behalen. Op maandag 24 oktober 2016 heeft Philips bekend gemaakt dat het bedrijf een omzet van 5,9 miljard euro over het derde kwartaal heeft weten te behalen. Deze omzet is ongeveer 1 procent gestegen ten opzichte van 2015.

De ebitda van het bedrijf steeg met totaal 14 procent en kwam uit op 649 miljoen euro. De nettowinst van Philips kwam 18 procent hoger uit dan het derde kwartaal van vorig jaar en belande op 383 miljoen euro. Volgens de bestuursvoorzitter Frans van Houten is Philips actief in kwetsbare markten en dat is volgens hem zorgelijk. Ondanks dat herhaalde hij de verwachting dat de resultaten van Philips in de laatste drie maanden van 2016 verder zullen verbeteren. Hij kijkt daarbij naar de gezonde orderstroom van het bedrijf in het afgelopen kwartaal. Ook merkte hij op dat er sprake is van een solide groei in de verkopen en marges van het bedrijf.