Philips behaalde omzet van 3,8 miljard in eerste kwartaal 2021

In het eerste kwartaal van dit jaar heeft Philips een omzet van 3,8 miljard euro geboekt. Als men deze omzet vergelijkt met vorig jaar dan is de omzet uit voortgezette activiteiten ongeveer 9 procent hoger in 2021. Dit kwam maandag 26 april 2021 naar voren uit de publicatie van de kwartaalcijfers van het medisch technologiebedrijf. In 2020 heeft Philips de tak van het bedrijf verkocht die zich bezig houdt met de productie van huishoudelijke apparaten. In de publicatie van de cijfers van het eerste kwartaal van 2021 zijn dus voor het eerst de resultaten van de activiteiten in huishoudelijke apparatuur niet meegenomen.

Amerika

Philips heeft met name in Amerika haar activiteiten weer op koers kunnen brengen. In de Verenigde Staten liggen de activiteiten weer op het normale niveau. Dat komt omdat de ziekenhuizen daar weer bezig zijn met de geplande zorg. Vorig jaar lag de nadruk vooral op het bestrijden van de coronapandemie. Inmiddels wordt er ook meer aandacht besteed aan de reguliere zorg. Daarom worden ook meer investeringen gedaan in nieuwe apparatuur die voor reguliere zorg nodig is. Er worden ook meer onderzoeken gedaan. Philips heeft ook een onderdeel dat machines en apparaten ontwikkelt en produceert voor Diagnostisering en Behandeling. Deze tak laat een groei zien van 11 procent. Daarnaast heeft ook de tak Persoonlijke Gezondheidszorg van Philips een groei laten zien. Deze tak is gericht op het ontwikkelen en produceren van onder andere elektrische tandenborstels, scheerapparaten en producten voor de verzorging van baby’s.

Toch verlies

Hoewel Philips wel een behoorlijke groei in omzet heeft laten zien in het eerste kwartaal van dit jaar komt het bedrijf toch nog op verlies te staan. Het verlies komt in de periode uit op 34 miljoen euro. Dit verlies is onder andere ontstaan door een terugroepactie van slaap- en ademhalingsapparatuur. In deze apparatuur werden technische problemen geconstateerd. Wanneer deze terugroepactie niet wordt meegenomen komt het bedrijf nog uit op een winst van 17 miljoen euro.