Philips behaalde hogere omzet in laatste kwartaal 2020 vanwege vraag naar beademingsmachines

Door de toename in de vraag naar beademingsapparatuur heeft Philips haar verkopen in het afgelopen kwartaal met 7 procent zien stijgen tot 6 miljard euro. Dat komt naar voren uit een bericht dat het technologische bedrijf maandag 25 januari 2021 in de media heeft gebracht. In dat bericht heeft Philips aangegeven wat de cijfers zijn geweest in het laatste kwartaal van 2020. Philips heeft zich de afgelopen jaren steeds meer op de medische sector gericht. Onder de medische sector valt onder andere de divisie Connected Care.

Connected Care

Dit is de divisie is verantwoordelijk voor de productie van beademingsapparatuur. In het laatste kwartaal van 2020 had deze divisie een omzetstijging van maar liefst 17 procent. De afdeling Connected Care is ook verantwoordelijk voor de productie van machines en apparatuur waarmee de gezondheid van patiënten gemonitord kunnen worden. Hoewel deze afdeling van Philips in het laatste kwartaal van 2020 een omzetgroei heeft doorgemaakt was deze groei wel minder groot dan de omzetgroei die Philips in de rest van het jaar heeft geboekt. Gemiddeld heeft de afdeling Connected Care een omzetgroei van ruim 20 procent geboekt.

Omzetgroei

De gehele verkoop van Philips heeft gezorgd voor een totale omzet van 19,5 miljard euro. Dat is een omzetgroei van drie procent. Hoewel er meer monitoren en beademingsapparaten werden verkocht. Had de divisie Personal Health juist minder verkocht. Deze sector verkoop medische producenten voor mensen thuis die bijvoorbeeld kunnen zorgen voor een betere nachtrust. Afgelopen jaar ging het goed met Philips. Het is onduidelijk hoe Philips in 2021 zal gaan presteren. Desondanks zal de omzet van het bedrijf een aantal procenten beter presteren hoewel er minder verkocht zal worden door de divisie Connected Care.