Opleiding mechatronica populair in vacatures in augustus 2023

De opleiding mechatronica wordt in veel vacatures gevraagd medio 2023. Deze opleiding is bij werkgevers in trek omdat met de opleiding mechatronica een brede technische basis wordt gelegd. In de opleiding mechatronica leren de studenten belangrijke aspecten met betrekking tot mechanische techniek maar ook met betrekking tot elektrotechniek en elektronica. Juist nu steeds meer machines geautomatiseerd worden is elektronica en elektrotechniek van groot belang. Waar men vroeger vaak de opleiding werktuigbouwkunde zag staan in de vacatures wordt deze vaak vervangen voor mechatronica of gecombineerd genoemd. De opleiding mechatronica wordt met name vaak gevraagd bij monteurs in de assemblage van machines en apparaten. Ook onderhoudsmonteurs en servicemonteurs moeten tegenwoordig een opleidingsachtergrond hebben in de mechatronica. Deze opleiding is daardoor zeer gewild.

Opleiding mechatronica

Ben jij op dit moment nog niet in bezit van de opleiding mechatronica? Loop je tijdens je sollicitatieprocedures tegen het feit aan dat je deze opleiding niet hebt? Dan kun je via Technicum de opleiding mechtronica in BBL vorm volgen. Het is zelfs mogelijk om een schakelprogramma te volgen binnen het kader van Technicum ONE. Als je voor Technicum ONE mechatronica kiest krijg je in een week tijd de basiskennis van mechatronica waarmee je vervolgens de stap kunt zetten naar een volledig BBL traject mechatronica. Het mooie is dat Technicum deze opleiding betaald. Je hoeft dus zelf je eigen opleiding niet te betalen. Waarom doet Technicum dit zou je kunnen denken? De reden hiervoor is dat Technicum van verschillende klanten de vraag heeft gekregen om mechatronicamonteurs doormiddel van een BBL opleiding te ontwikkelen tot vakkrachten. Technicum wil hier wel in investeren. Zo levert Technicum een bijdrage aan de ontwikkeling van technisch personeel voor de toekomst.

BBl mechatronica

Heb je interesse in de opleiding mechatronica of zou je graag mechatronica Technicum ONE willen volgen? Klik dan op de knop BBL Technicum in de menubalk. Dan wordt er zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen. Misschien ben jij binnenkort wel de mechatronicamonteur die in een prachtige functie kan instromen op de arbeidsmarkt.