Open Huizen Dag 1 oktober 2016

Op 1 oktober 2016 is er weer een Open Huizen Dag die door de Nederlandse Vereniging van Makelaars wordt georganiseerd. Op deze Open Huizen Dag kunnen woningzoekenden ruim 25.000 koopwoningen die op Funda te zien zijn zonder afspraak bezichtigen.

Tijd Open Huizen Dag oktober 2016

De Open Huizen Dag van 1 oktober 2016 duurt van 11.00 tot 15.00 uur. In deze periode kunnen de potentiële kopers de deelnemende woningen bezichtigen.  In 2016 kunnen deze woningzoekenden voor het eerst een speciale app gebruiken. Hierin kunnen bezoekers in bijhouden welke huizen ze interessant vinden.

NVM is ppositief over de woningmarkt

NVM-woordvoerder Roeland Kimman is positief over de woningmarkt in Nederland. De Nederlandse Vereniging van Makelaars merkt duidelijk dat de woningmarkt aantrekt. Het asnbod van bestaande woningen loopt echter iets terug. Ondanks dat is er volgens hem nog steeds volop keuze voor woningzoekenden.

Bereidt je goed voor op de woningzoektocht

NVM is de organisator van de Open Huizen Dag. Volgens deze organisatie is het belangrijk dat huizenzoekers goed voorbereid te werk gaan. Er zijn veel woningen te bezichtigen daarom moeten mensen keuzes maken. Ze kunnen het beste van te voren een lijst opstellen die voor hen belangrijk is. Hierbij kan men denken aan het aantal kamers dat men wenst of een garage wel of niet van belang is. Ook de omgeving is belangrijk,  welke voorzieningen zijn aanwezig? Verder dient men ook een goed beeld te hebben van de financiële mogelijkheden die men heeft. Hoeveel kan men lenen voor een huis? Hoeveel geld heeft men zelf beschikbaar voor het huis of een eventuele verbouwing indien deze nodig is.

Huizenzoekers kunnen het beste van te voren een aantal interessante woningen op een kaart noteren zodat men een route klaar heeft. Dan kan men gericht bepaalde woningen bekijken die passen bij de wensen die men heeft. Het aantal woningen dat men kan bezichtigen is kleiner dan op de Open Huizen Dag die werd gehouden in het voirjaar van 2016. Er wordt door de NVM twee keer per jaar een Open Huizen Dag georganiseerd. In het vvoorjaar van 2016 konden huizenzoekers nog 37.000 woningen vrijblijvend komen bekijken. Omdat in Nederland woningen sneller worden verkocht neemt het aanbod van woningen op de Open Huizen Dag ook af.