Opel schrapt mogelijk 4.100 arbeidsplaatsen tot 2029

Autoproducent Opel gaat de komende tijd reorganiseren. Bij de autofabrikant zullen mogelijk 4.100 werkplekken verdwijnen. Dat heeft Opel via een ingewijde bekend gemaakt tegenover persbureau Bloomberg. De ontslagen zullen uitgesmeerd worden over een langere periode. Zo zullen de komende vijf jaar de eerste 2.100 banen worden geschrapt. Na deze periode zullen er tot 2029 nog in totaal 2.000 banen worden geschrapt.

Het aantal banen dat totaal wordt geschrapt is een groot deel van het totale personeelsbestand van Opel. De 4.100 arbeidsplaatsen is ongeveer 14 procent van het personeelsbestand van de autoproducent. Bloomberg komt als eerste met het nieuws naar buiten maar op maandag 13 januari zou het personeel al op de hoogte zijn gebracht. Het Franse PSA is eigenaar van Opel en heeft nog geen officiële reactie gegeven op het bericht van Bloomberg. Er wordt wel gespeculeerd over de oorzaak van de reorganisatie. Deze oorzaak zou liggen bij de overstap naar het elektrische rijden.

Maandag werd bekend gemaakt dat de energietransitie in de voertuigentechniek in Duitsland ongeveer 410.000 arbeidsplaatsen zou kunnen gaan kosten. Zo zouden onder andere bij de productie van verbrandingsmotoren en -onderdelen zouden de komende tien jaar 88.000 banen kunnen verdwijnen. Dit bericht werd gisteren door het Handelsblatt bekend gemaakt.