Op 29 september 2016 uitslag over Nederlandse Innovatie Top 100 van 2016

Vanochtend op 29 september 2016 wordt bekend gemaakt welk mkb-bedrijf op nummer 1 eindigt in de Innovatie Top 100 van 2016. Dit is voor veel innovatieve ondernemers in het mkb-segment een belangrijk moment. De innovatieve bedrijven die in aanmerking kunnen komen voor de felbegeerde nummer 1 positie zijn afkomstig uit heel Nederland. Het valt daarbij op dat er vooral veel innovatieve bedrijven uit Noord-Brabant meedingen. Vanuit deze provincie doen 25 bedrijven mee in de top honderd. Noord-Holland heeft 22 deelnemende bedrijven en Zuid-Holland heeft 19 ondernemingen die deelnemen.

Nederland een concurrerende economie
Op 28 september 2016 werd Nederland nog uitgeroepen tot meest concurrerende economie van de Europese Unie. Nederland valt in Europa positief op door de goede infrastructuur, daarnaast is de gezondheidszorg goed geregeld en is Nederland goed bezig op het gebied van innovatieve oplossingen bedenken en implementeren in het bedrijfsleven. Het Nederlandse midden- en kleinbedrijf segment deed het goed in 2015. In dat jaar zag 54 procent van de ondernemers haar omzet stijgen. Voor 21 procent van de ondernemers bleef de omzet op hetzelfde niveau en slechts 16 procent van de ondernemers zag haar omzet dalen. Het jaar 2015 is daardoor het tweede jaar met positieve resultaten op dit gebied.

MKB Marktmonitor
In de economische crisis ging het niet goed met het mkb-segment. In 2013 was er nog sprake van een dieptepunt. Doen kon slechts  39 procent van de ondernemingen een groei noteren. Deze cijfers zijn bekend gemaakt door uitzendbureau Unique. Dit uitzendbureau maakte de resultaten bekend in haar jaarlijkse MKB Marktmonitor. Het onderzoek dat voorafging aan de publicatie van de MKB Marktmonitor werd uitgevoerd door onderzoeksbureau Motivaction. Dit onderzoeksbureau heeft de gegevens 1.559 mkb-bedrijven in het onderzoek verwerkt.